Social innovation by interface  

 
Mi ciudad ideal
29 mei 2013

Deze week kwam ik een hele leuke website tegen, weliswaar in het Spaans, maar de bedoeling is zonder meer duidelijk en de hoofditems worden overigens desgewenst in het Engels vertaald.

Mi ciudad ideal is feitelijk een hele simpele site waarop inmiddels 46 vragen zijn gesteld en waar iedereen per vraag zijn suggesties kan achterlaten hoe Bogota, daar gaat het bij deze site om – in een ideale stad zou kunnen worden omgeturnd. Door de inzet van veel fotomateriaal op de hoofdsite is het ook wel heel verleidelijk om een reactie achter te laten. Al met al een hele mooie manier voor een gemeente of een ander belanghebbende partij om de dialoog met bewoners aan te gaan en om tot originele inzichten en oplossingen te komen.

 
Er zijn nog geen reacties
Steeds meer gemeenten sluiten aan bij OmgevingsAllert
20 mei 2013

Het is al weer een paar maanden geleden dat de App OmgevingsAllert de nationale app prijs heeft gewonnen. De nationale app prijs is bedoeld voor de beste bestaande toepassing die gebruik maakt van een databron van de overheid. Het ministerie van EZ organiseert de prijsvraag, met als doel het hergebruik van overheidsdata te bevorderen. Nu snijdt het mes natuurlijk wel aan twee kanten, het ministerie kan wel willen dat overheidsdata wordt gebruikt voor applicaties, de vraag is natuurlijk ook in hoeverre gemeenten bereid zijn hun data met derden te willen delen.

De App OmgevingsAllert geeft de gebruiker een allert zodra er een vergunning in de directe omgeving wordt aangevraagd. Zo komt niemand meer voor verrassingen te staan. De App is reeds in een aantal steden in gebruik en steeds meer gemeenten sluiten zich aan.
Er zijn nog geen reacties
AppmyCity! Prize, 2013, PublicStuff genomineerd
13 mei 2013

In juni wordt de winnaar bekend gemaakt van de AppMyCity! Prize. Drie inzendingen dingen mee naar de hoofdprijs. Een van de genomineerde apps is die van PublicStuff. Veel apps die communiceren tussen gemeente en inwoners worden specifiek voor 1 stad ontworpen. Het mooie aan deze app is dat elke stad kan deelnemen (in Amerika). Bewoners kunnen via deze app hun gemeente heel simpel op de hoogte brengen van gaten in de weg en niet functionerende verlichting etc.
Er zijn nog geen reacties
 

Archief