Ranking the city  

 
Top Logistics Hubs Europe
29 mei 2013

Deze week werd het rapport ‘Top European Logistics Hubs van Colliers International, real estate advisers, bekend gemaakt.

We zitten in Nederland wat dat betreft in het goede hoekje van Europa. Steden in Nederland, Belgie, Noord Frankrijk en Noord West Duitsland domineren de top 10.

Top drie distributiemodel:

1. Antwerpen

2 Rotterdam

3 Dusseldorf

Naast Rotterdam hebben ook Amsterdam en Venlo een plek in de top 10 van het distributiemodel verworven.

Als de locatie zou worden bepaald door kostenaspecten, gooien steden in Oostelijk Europa hoge ogen: In de top drie van het manufacturing scenario:  Kiev, Istanbul en Bratislava. Maar ook West Europa doet mee in dit model, steden als Antwerpen, Lille en Dusseldorf staan zowel in het distirubutie als in het manufacturingmodel in te top 10.

Het rapport is op dit moment als ik dit stukje upload, nog niet integraal gepubliceerd op het internet, maar is als download op te vragen.

   1. Top Logistics Hubs Europe says:

    Top Logistics Hubs Europe Nice

De misdadige stad
27 mei 2013

Afgelopen week was het weer zover, het AD publiceerde de misdaadmeter van Nederland, gemeten per gemeente en totaalscores toegekend op grond van de zwaarte van het misdrijf en gerelateerd aan het aantal inwoners per gemeente.

Wil je als stad doorgaans graag in een ranking staan, de hoogste plaatsen staan doorgaans garant voor een heugelijk feit, in deze ranking wil je liever niet een ereplaats in de top 10 verwerven.

De top 10 van misdadige steden:

1. Amsterdam

2. Rotterdam

3. Eindhoven

4. Maastricht

5. Den Haag

6. Arnhem

7. Heerlen

8. Tiel

9. Roermond

10. Breda

Het bijgeleverde kaartmateriaal is overigens heel toegankelijk. Er kan worden ingezoomd op uitgewerkt cijfermateriaal, zowel op provincie- als op gemeenteniveau waardoor deze top veel meer informatie verschaft dan alleen de namen op de eerste 20 topposities.
Er zijn nog geen reacties
Woldwide cost of living cities 2013
20 mei 2013

De duurste stad om in te leven? The Economist Intelligence Unit heeft het op een rijtje gezet. Nog steeds is Europa redelijk prominent in de index aanwezig, in de top 10 worden vier posities vergeven aan Europese steden. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat al deze vier steden, vorig jaar hoger op de index scoorden, Zurich is bijvoorbeeld van plek 2 naar de 7e plaats verdrongen. Opvallende nieuwkomer is Caracas. Japan blijft net als vorig jaar koploper.

Top 10

1. Tokyo

2. Osaka

3. Sydney

4. Oslo

5. Melbourne

6. Singapore

7. Zurich

8. Parijs

9. Caracas

10. Geneve

 
Er zijn nog geen reacties
 

Archief